Corona – Utrikesgruppen

Beställ en Destinationskoll innan avresa – ta reda på vilka regler som gäller!

Länder och flygbolag har krav på att föräldramedgivande ska kunna uppvisas.

Gibraltar: inreseregler covid-19/corona. Vad gäller för Gibraltar?

Inreseregler covid-19/corona. Ta reda på vad som gäller för din destination.

Här kan du ta reda på vilka inreseregler som gäller för Gibraltar.

Gibraltar: Vilka reserestriktioner gäller i och med covid-19/coronaviruset?

I och med pandemin som nu råder i världen och coronavirusets framfart är det många länder i världen som har infört reserestriktioner. Coronaregler/coronarestriktionerna innebär bl.a att du inte längre kan resa som förr. Coronarestriktionerna uppdateras och ändras mer än ofta och med kort varsel och du måste därför vara extra vaksam på vad som gäller för din destination. Vi på Utrikesgruppen hjälper till och ger dig den information vi lyckas ta fram. Tänk dock alltid på att det också kan vara bra att kontakta respektive lands beskickning/ambassad i Sverige för det land du vill resa till. Dessa kan ge dig uppdaterad information som gäller för din destination. Dock finns vi på Utrikesgruppen även här för dig och svarar på frågor om coronaviruset/covid-19.

Covid-19 test, PCR-test, antigentest? Vilket coronatest krävs och behöver jag ett reseintyg/läkarintyg/friskhetsintyg för att få åka på semester?

För att ta reda på vad som gäller för din destination samt vilka coronaregler och vilka coronatester du behöver genomföra så kan du ta hjälp av oss på Utrikesgruppen. Vi hjälper dig som reser från Sverige eller är svensk medborgare att ta reda på vilka Covid-19 regler/tester du obligatoriskt behöver genomföra för att kunna resa till det land du önskar. Fyll i formuläret längre ned för att ta reda på om du behöver genomföra ett PCR-test, Covid-19 test, antigentest, coronatest eller vilka andra regler som gäller för dig.

Gibraltar: Vilka krav finns på föräldramedgivande när minderåriga ska resa?

Länder och flygbolag har krav på föräldramedgivande som ska uppvisas till flygbolaget eller i landet ett barn reser till. Inresa i landet kan ifrågasättas och stoppas om föräldramedgivande saknas. Föräldramedgivandet gäller för minderåriga som reser med en förälder, ensamresande barn och om barnet reser med någon annan än sin förälder / föräldrar. Hos oss på Utrikesgruppen beställer du föräldramedgivandet som visar den andre förälderns/vårdnadshavarens samtycke till resan och/eller som visar båda föräldrarnas / vårdnadshavarnas medgivande till resan.

Krav på föräldramedgivande. Länder tabell.

Beställ föräldramedgivande.

Kontroller

Länder har krav på föräldramedgivandet bland annat för att bekämpa handel med barn, förebygga brott mot familjerätt och undvika komplicerade internationella rättsliga tvister samt minska fallen med bortförande av barn i vårdnadstvister. Ta alltid med föräldramedgivandet för resor till alla länder i världen. Det är en säkerhet för dig som vårdnadshavare och ditt eget barn. Föräldramedgivandet går att beställa av svenska och utländska medborgare. Gränskontroller världen över ägnar extra uppmärksamhet när minderåriga reser och kontrollerar underlag noggrant för att säkerställa att den minderåriga inte lämnar landet mot önskemål från den eller de personer som har föräldraansvaret för dem.

Beställ föräldramedgivande.

Föräldramedgivande: det finns krav på att ett sådant ska uppvisas när barn reser.

Fyll i formuläret så hjälper vi dig att ta reda på vad som gäller för din destination.

Berätta lite om dina resplaner så ger vi dig ett svar om vilka corona tester du behöver genomföra.

Obs! Information sänds till din e-postadress. Se till att knappa in rätt e-post.

Vilken e-post ska vi skicka in svaret till?
Vart påbörjas din resa?
Mellanlandning land/länder?
Vilket land åker du till?
Här kan du beskriva dina resplaner ytterligare om det krävs

Vilka regler finns för covid-19/corona i andra länder?

Glöm inte föräldramedgivande när barn ska resa utomlands