Corona – Utrikesgruppen

Beställ en Destinationskoll innan avresa – ta reda på vilka regler som gäller!

HemHur går Covid-19 test till? 〉 Antikroppstest

Hur går ett antikroppstest till?

Här nedan beskriver vi hur det går till!

Hur går anktikroppstestet till? Vi förklarar här!

Ett antikroppstest kan visa om en person har haft en viss sjukdom och utvecklat antikroppar. I de flesta fall innebär det att infektionen är avslutad, men det kan också vara en infektion med ett långdraget förlopp som fortfarande pågår. Tänk på att det tar några veckor för kroppen att utveckla antikroppar. Låt det därför gå minst två veckor (räknat från första dagen du hade symtom) innan du tar testet.

Antikroppstest för att påvisa om du har antikroppar mot corona (SARS-CoV-2) bör helst tas med blodprov för ett säkrare resultat. Man använder serologiska snabbtest med hög kvalitet. Fördelen med snabbtester är att du får ditt provsvar inom 10-20 minuter efter att du tagit provet.

Hur går då antikroppstest till som visar om du har Covid19 / Coronaviruset i kroppen

Testet tas genom ett blodprov i form av ett stick i fingret. Det tar cirka 10-20 minuter att få svar på testet, vilket gör att du ofta är helt färdig på 20 minuter.

För dig som behöver reseintyg / friskintyg?

Då kommer läkaren att skriva ut ett sådant intyg för dig, scanna in den och mejla reseintyget / friskhetsintyget till den e-postadress du har uppgett till den klinik du har valt att besöka.

Hur säkra är provresultaten?

Detta test är väldigt tillförlitligt.